GO! basisschool Europa - Europastraat 1, B-8450 Bredene

Nieuwe trend: twee leraars in een klas

Door: redactie
25/01/16 - 19u58  Bron: vtmnieuws.be

Meer en meer scholen experimenteren met grotere klassen en co-teaching: 2 leerkrachten die tegelijk lesgeven. Dat principe bestond al in kleuterklassen, maar nu ook in het secundair onderwijs. Onder andere de eerstejaars beroeps van middenschool Prins van Oranje in Diest experimenteren alvast met het concept. Bij co-teaching is het de bedoeling dat de ene leerkracht de leerlingen een beetje ondersteunt en helpt, terwijl de andere leerkracht op dat moment een instructie kan geven. De leerlingen krijgen in kleine groepjes les, terwijl de rest oefeningen maakt. Dat heeft als voordeel dat de leerlingen de leerstof op hun eigen tempo verwerken. De leerkrachten kunnen dan weer bij elkaar terecht voor advies. Zowel het katholiek als het gemeenschapsonderwijs staan achter co-teaching. Hier in Diest willen ze het uitbreiden naar het aso, met klassen van gemiddeld 30 leerlingen. Het wordt afwachten of het concept ook naar andere scholen zal uitbreiden.

GO!