Co-teaching

Nieuwe trend: twee leraars in een klas

Meer en meer scholen experimenteren met grotere klassen en co-teaching: 2 leerkrachten die tegelijk lesgeven. Dat principe bestond al in kleuterklassen, maar nu ook in het secundair onderwijs. Onder andere de eerstejaars beroeps van middenschool Prins van Oranje in Diest experimenteren alvast met het concept. Bij co-teaching is het de bedoeling dat de ene leerkracht de leerlingen een beetje ondersteunt en helpt, terwijl de andere leerkracht op dat moment een instructie kan geven. De leerlingen krijgen in kleine groepjes les, terwijl de rest oefeningen maakt. Dat heeft als voordeel dat de leerlingen de leerstof op hun eigen tempo verwerken. De leerkrachten kunnen dan weer bij elkaar terecht voor advies. Zowel het katholiek als het gemeenschapsonderwijs staan achter co-teaching. Hier in Diest willen ze het uitbreiden naar het aso, met klassen van gemiddeld 30 leerlingen. Het wordt afwachten of het concept ook naar andere scholen zal uitbreiden.

info@europaschool.be
directeur@europaschool.be

+32 59 33 15 66 (school)
+32 477 29 55 39 (directie)

GO! basisschool Europa
Europastraat 1
B-8450 Bredene

Basisschool Europa heeft zijn eigen Facebook pagina. Klik op het icoon om deze pagina te bezoeken.

StroomGO!_VLA_Logo_2regels_transparant
bingel_logosmartschool